Yhteisöpedagogi (AMK)

Järjestö- ja nuorisotyö, verkko-ja monimuotototeutus 
210 op | 3,5 vuotta | Helsinki | Jyväskylä | Kuopio | Tampere | Turku

Hakeminen monimuotototeutukseen: Opintopolku.fi
Hakeminen verkkototeutukseen: Opintopolku.fi

Järjestö- ja nuorisotyötä voit opiskella joko monimuotototeutuksena tai verkossa. 

Monimuotototeutus koostuu kampuksella tapahtuvasta lähiopetuksesta, verkko-opetuksesta, itsenäisestä ja ryhmätyöskentelystä, kirjallisista tehtävistä sekä projekteista ja harjoittelusta työelämässä. Opinnot soveltuvat hyvin toiselta asteelta hakevalle. 

Verkkototeutus soveltuu paremmin hakijalle, jolla on jo aiempaa kokemusta alalta tai Humakin avoimen AMKin opintoja. Aiemmin omaksuttujen tietojen ja taitojen hyväksymisprosessi (AHOT) voi lyhentää opintojen suoritusaikaa. 

Huomaathan, että verkkototeutuksen alussa on läsnäolon vaativa orientaatio-jakso kampuksella. 

Miten opiskellaan?

“Haluaisin auttaa heikommassa asemassa olevia lapsia ja nuoria harrastamaan sekä kehittämään ja edistämään omaa hyvinvointiaan.”

Yhteisöpedagogi-opiskelija (AMK), päivätoteutus

Harjoitteluista ammattilaiseksi 

Harjoittelujen aikana opiskelija tutustuu alaan ja voi löytää jopa tulevan työnantajansa. Harjoittelut auttavat myös löytämään oma ammatillinen suuntautuminen joko nuoriso- tai järjestöalalle. Yhteisöpedagogit työllistyvät hyvin, koska Humakissa saatua monipuolista osaamista arvostetaan kentällä. 

Mistä opinnot koostuvat? 

Vaikka opiskelumuodot vaihtelevat toteutustavoissa (ks. Infograafit), ne noudattavat samaa opetussuunnitelmaa. Opinnot koostuvat yhteisistä opinnoista, ammatillisista perusopinnoista, ammatillisista suuntautumisopinnoista sekä vapaasti valittavista opinnoista. 

Opiskelu tapahtuu tiiviissä vuorovaikutuksessa työelämän kanssa. Oppimistehtävät kytketään ensisijaisesti aitoihin työympäristöihin, ja opiskelijalla on mahdollisuus soveltaa oppimaansa jo opintojen aikana omassa työssään tai harjoitteluissa. 

Opintojen edessä osaaminen syvenee ja painopiste siirtyy kehittävään työhön, jonka keskiöissä on yhteisön toiminnan kehittäminen, oli kyse sitten nuorten toimintaryhmästä, järjestön jäsenistä ja vapaaehtoisista tai monikulttuurisesta yhteisöstä. Tavoitteena on antaa opiskelijalle parhaat mahdolliset valmiudet työskennellä järjestö- ja nuorisotyön erilaisissa tehtävissä. 

Opetustarjonta on kaikille opiskelijoille yhteinen. Ammatillinen suunta määrittyy tutkinnon profiilin kautta, mikä tarkoittaa juuri tälle tutkinnolle määrättyä suuntaa järjestötyön ja nuorisotyön erilaisiin ammatillisiin työtehtäviin. 

Voit tutustua opetussuunnitelmaan täällä.

Valikoitua sisältöä

Susanne Pohjola, yhteisöpedagogi (AMK) työllistyi opintojensa aikana. Yhteisöpedagogien työllistyminen on korkealla tasolla.
Videolla Humakissa yhteisöpedagogiksi (AMK) opiskellut Saana Alanko kertoo, millaista työtä yhteisöpedagogi tekee. Saana työskentelee kokemustoiminnan kehittäjänä Erilaisten opiskelijoiden liitossa.
Lehtori Jenny Honka kertoo yhteisöpedagogiopiskelusta: “yhteisöpedagogiosaamista ei voi koneella korvata.”
Yhteisöpedagogi (AMK)-opiskelija Heini Muukkonen Nurmijärven kampukselta kertoo millaista on opiskella Humakissa yhteisöpedagogiksi.