Yhteisöpedagogi (AMK) ja (ylempi AMK)

Yhteisöllisyyden osaaja

Yhteisöpedagogin ammattitaito perustuu vahvaan osaamiseen vuorovaikutuksen ja yhteisön vahvistamiseen sekä osallisuuden rakentamiseen. 

Tutkinnosta valmistunut on arvostavan kohtaamisen ammattilainen, joka ymmärtää yhteiskunnan monimuotoisuutta ja monikulttuurisuutta. Hän on aktiivinen, vastuullinen ja yhteisöllinen toimija, joka kehittää työssään erilaisia muotoja verkostoitumiseen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia. 

Ammatteja

– järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisina ja asiantuntijoina kunnissa, seurakunnissa, järjestöissä, laitoksissa, liitoissa ja yrityksissä
– projektipäälliköinä tai projektikoordinaattoreina
– suunnittelijoina, kouluttajina ja palveluyrittäjinä
– järjestöjen asiantuntijoina, kehittäjinä tai toiminnanjohtajina
– seikkailuyrittäjinä ja elämysmatkailun ammattilaisina
– työyhteisönkehittäjinä/konsultteina ja henkilöstöhallinnossa


”Yhteisöpedagogikoulutus antaa välineitä inhimilliseen kohtaamiseen, pedagogisia taitoja, yhteiskunnallista osaamista, yhteiskunnan moninaisuuden ymmärrystä ja vuorovaikutustaitoja.”

Jenny Honka, Lehtori, Turku

Koulutuksessa on erilaisia painotuksia, jotka ovat:

Järjestö- ja nuorisotyö
Yhteisöllisyyden, kasvatuksen ja moninaisuuden ammattilainen. Alalta valmistuneen työ voi olla kehittämistä tai johtamista erilaisissa järjestöissä, nuorisotyötä, maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä tai erilaisissa yhteisöjen asiantuntijatehtävissä työskentelyä.

Työyhteisöjen kehittäjä
Lähes kaikissa yrityksissä ja organisaatioissa tarvitaan työyhteisöjen kehittäjää. Tutkintoon valmistuneella on kattavat tiedot erilaisista HR-prosesseista ja se antaa eväitä toimimiseen työyhteisöjen koulutus-, ohjaus-, organisonti-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.

Seikkailukasvatus
Englanninkielinen tutkinto-ohjelma, joka antaa samat valmiudet järjestö- ja nuorisosektorille kuin suomenkielinenkin tutkinto. Koulutus tarjoaa aidoissa ympäristöissä tapahtuvaa kokemuksellista, seikkailukasvatuksen menetelmiä hyödyntävää oppimista. Siksi seikkailukasvattaja voi työllistyä myös erilaisten ryhmien ohjaajaksi tai elämys-, luonto- ja ulkoilmapalveluihin.

Järjestö- ja nuorisotyö

Työyhteisön kehittäjä

Seikkailukasvatus

Ylempi AMK