Info ja yhteystiedot

Kysy lisää hakijapalveluista tai chatistä

Humakin Hakijapalvelut / Humak Admissions office: puhelinpalvelu on avoinna arkisin/office hours: 13.00-15.00.
Varaamme oikeuden muutoksiin palveluajoissa ja
huomioithan, että emme käytä puhelimen vastaajapalvelua.

Sähköposti/e-mail: hakijapalvelut@humak.fi, admissions@humak.fi

Puhelin./tel.: +358 29 451 9300

Maapostiosoite: Humak hakijapalvelut, Ilkantie 4, 00400 Helsinki

Käyntiosoite: Ilkantie 4, 00400 Helsinki (C-siipi, C2.35). Varmistathan päivystysajat sähköpostilla tai puhelimitse.

Chat: Yhteishakuaikoina hakijapalvelut tavoittaa myös Humakin chatin kautta. Muina aikoina kysymyksiin vastaa joko viestinnan tai hakijapalvelujen henkilökuntamme. Chat päivystää enintään virka-aikana ja mikäli emme pääse vastaamaan, voit jättää chat-palveluun kysymyksesi ja sähköpostiosoitteesi. Humakiin hakemiseen liittyvät kysymykset kannattaa lähettää suoraan hakijapalveluihin.

Valintakoe-
ohjeistus ja turvallisuus kokeissa

Yhteishakusivulta löydät lisätietoja Humakin valintakokeista ja niiden aikataulusta sekä valintakokeiin liittyvät turvallisuusohjeet. Valintakokeen sijasta hakukohteessa voi olla valintakoekurssi.

Katso lisätietoja valintakokeista, valintakurssista ja ennakkotehtävästä hakemasi hakukohteen tiedoista opintopolussa.

Opintopolku.fi

Löydät Opintopolusta hakuajat, hakukohteet aloituspaikkamäärineen, valintaperusteet, valintakoeohjeet, tiedot tarvittavista liitteistä ja kuvaukset koulutuksista. Hakulomake aktivoituu Opintopolussa, kun yhteishaku alkaa. Tallenna hakulomake ennen hakuajan päättymistä.  

Todistusvalinta

Suuri osa opiskelijoista valitaan koulutukseen todistusten perusteella. Tieto todistusvalinnassa valituille ilmoitetaan ennen valintakokeiden alkua. 

Valintatavat

Valintatapa koulutukseen vaihtelee hakukohteittain. Yleisimmät valintatavat ovat todistusvalinta, ammattikorkeakoulujen yhteinen valintakoe, valintakoekurssi tai koulutuksen oma valintakoe. Tarkista hakemasi kohteen valintatapa Opinto-polusta. 

Valintakoe-
kurssit

Valintakoekurssia hyödynnetään varsinkin verkkopainotteisissa monimuoto-opinnoissa. Siinä testataan opiskeluvalmiuksia verkkokoulutuksessa. Kurssien laajuus on 2–3 opintopistettä ja ne sisällytetään osaksi tulevaa tutkintokoulutusta.  

Ammattikorkea-koulujen yhteinen valintakoe 

Ei vaadi ennakkovalmisteluita. Valintakokeen voit tehdä missä tahansa ammattikorkeakoulussa varaamalla ajan kokeeseen. Koe sisältää yhteisiä ja koulutusalojen omia osioita. Koe tehdään omalla tietokoneella. Katso lisää: ammattikorkeakouluun.fi 

Humakin H-logo.

OPO! Palvelumme ohjaus-henkilöstölle!

Humakin verkkosivuille on koostettu opo-sivut, joilta löytää omaan ohjaustyöhön välineitä ja materiaalia. Sivuiltamme voi tilata oppilaitokseen myös opiskelijatutorin esittelemään Humakin koulutusta ja kertomaan opinnoista.

Digiesittely on myös mahdollinen, jolloin esittely tehdään verkkovälitteisesti. Se on nopein tapa järjestää tutorvierailu kouluusi!

Lue lisää verkkosivujemme oposivuilta.