Yhteisöpedagogi (AMK) – TYKE

Työyhteisön kehittäjä, TYKE, verkkototeutus 
210 op | 1 – 3,5 vuotta
Hakeminen: Opintopolku.fi

Työyhteisön kehittäjä -koulutuksessa saat kattavat tiedot HR-prosesseista. Valmentaudut toimimaan erilaisissa työyhteisöjen ohjaus-, kehittämis- ja esimiestehtävissä. 

YP-TYKE erottuu muista HR-alan koulutuksista siinä, että se on kehitetty yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa, yhteiseen tarpeeseen. Siksi se on niin suosittu. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus soveltuu työyhteisöjen ohjaus-, koulutus-, organisointi-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä toimiville tai niihin aikoville. Koulutus ei sovellu suoraan toiselta asteelta hakevalle, mutta siihen saa hakukelpoisuuden suoritettuaan avoimen AMK:n polkuopinnot hyvin arvosanoin. Polkuopinnot ovat hyvä vaihtoehto, jos et tule valituksi koulutukseen tavanomaisen valintaprosessin kautta. 

Miten opiskellaan?

Opetus tapahtuu verkossa ja tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. Opetukseen osallistuminen edellyttää mahdollisuutta irrottautua työstä noin kolmeksi arkipäiväksi kuukaudessa. Opetusjaksojen välillä tehdään itsenäisiä ja ryhmätehtäviä. 

Jatkokoulutus

Ylempi AMK -koulutukseen voi hakea, kun on kerännyt kahden vuoden työkokemuksen alalta AMK-tutkinnon jälkeen.  

Mitä opiskellaan? 
– Työelämän ja organisaatioiden muutokset 

– Työsuhdeasiat, yhteis-toiminta ja työlainsäädäntö 

– Työhyvinvointi ja HR 

– Johtaminen ja esimiestyö 

“Opintojen myötä ymmärrän syitä työelämän ongelmien taustalla. Olen alkanut hahmottaa omaa panostani toimialallani ja keinoja lähteä ratkomaan haasteita.”

Yhteisöpedagogi-opiskelija (AMK), päivätoteutus